Sağlık-Sen, Hastane Çalışanlarının ‘Döner Sermaye’ Sorunlarını Dile Getirdi

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık personellerinin mağdur edildiğini iddia etti.

Sağlık-Sen, Hastane Çalışanlarının ‘Döner Sermaye’ Sorunlarını Dile Getirdi
Abdulkadir Bozan, Adıyaman’daki devlet hastanelerinin birleşmesinden sonra sıkıntıların ilk günden itibaren devam ettiğini, sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu söyledi.

Bozan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Eski üç hastanenin birleşiminden sonra çalışanlarımız döner sermayelerini her ay geç almakta, döner sermaye farklarını 2 aydan beri alamamaktadırlar. Sağlık personelimiz daha önce düzenli olarak ve zamanında döner sermayelerini almaktaydı. Hastanelerin birleşip tek çatı altında toplanmasından itibaren ilk günden beri bu konu sorun haline gelmiştir. Hastanede performans döner sermayeleri her ay gecikmekte ve zorunlu olarak her ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler de sürekli gecikmeli olarak ödenebilmiştir. Halbuki bu sabitlerin her ay düzenli olarak mutlaka en geç 15’inde maaşla birlikte ödenmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın genelge emri bulunmaktadır. Buna rağmen her ay bu gecikmeler olmakta ve 5 aylık döner sermaye farkları halen ödenmemektedir."

"Bu gecikmelerden dolayı çalışanlarımız kredi kartı borçlarını ödeyememekte ya da faizli ödemek zorunda bırakılıp zarara uğramaktadırlar" diyen Bozan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Çalışanlarımızın sıkıntıları gözardı edilmesin. Sendika olarak bu sorunu geçen ay resmi yazıyla hastaneye bildirmemize rağmen, aynı sıkıntılar devam etmektedir. Çalışan personelinin bu kadar görmezden gelinmesi ve mağdur edilmesi kabul edilebilecek bir yönetici tavrı değildir. Sendika olarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki çalışanlarımızın döner sermaye ve diğer sorunlarının acilen çözülmesini, üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu mağduriyetlerinin derhal giderilmesini bekliyoruz. "
Kaynak: İHA