Kadın ve Çocuk Merkezi'ne Sabancı Vakfı'ndan Destek

Biga'nın Karabiga beldesinde oluşturulacak Kadın ve Çocuk Merkezi'ne Sabancı Vakfı'nın destek vereceği bildirildi.

Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabancı Vakfı'na teşekkür edip, anlamlı çalışmanın Karabiga için işlerlik kazanmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Karataş, Karabiga'da yaşayan kadınların ekonomik ve toplumsal katılımlarının artırılmasının hedeflendiği projeyle 300 kadın, kadın hakları ve çocuk bakımı ve eğitimi konusunda bilgilendirileceğini belirterek, ''90 kadın liderlik eğitimleriyle ekonomik hayata hazırlanacak. Mahalle anneliği yöntemiyle 300 kadına erken çocukluk eğitimi verilecek. 260 çocuk oyuncak kütüphanesinden, okul sonrası etüt imkanlarından ve oyun odasından faydalanacak. Yerel yönetim olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belde kadınlarımıza desteğimiz sürecek'' dedi.

Sabancı Vakfı'nın bu yıl Toplumsal Gelişme Hibe Programı'ndan yararlanacak projeleri açıkladığına değinen Karataş, ''2009'dan bu yana 20 projeye destek veren vakıf, 2012'de kadın, genç ve engellilere yönelik 8 projeyi daha programa dahil etti. İstihdam, eğitim gibi konuları öne çıkaran ve birer model olacağına inanılan 8 projeye 1.2 milyon lira hibe desteği verilecek. Bu rakamla birlikte vakfın bugüne kadar ki toplam hibe desteği 6 milyon lirayı aşmış olacak. 192 proje arasından seçilen 8 proje arasında yer alarak Sabancı Vakfı'ndan hibe desteği alan Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi projesi yakında hayata geçirilecek'' diye konuştu.

Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA