BDP, İçişleri Bakanı ve Vali Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin başta olmak üzere Diyarbakır Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDP, yaptığı açıklamada, 14 Temmuz 2012 tarihinde milletvekili Pervin Buldan'ın ayağından nişan alınarak silahla yaralanması sonucu 45 günlük yatak istirahati raporu aldığı hatırlatıldı. Buldan'ın avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilgili kamu görevlileri Diyarbakır Emniyet Müdürü, Diyarbakır Valisi ve İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca 7 Ağustos 2012 tarihinde Viranşehir ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte Milletvekili Nursel Aydoğan'ın konuşmasından sonra kolluk kuvvetlerinin, etkinliğin amacını aştığını bildirerek kitleye orantısız fiziki müdahalede bulunduğu öne sürülen açıklamada, "Yine aynı tarihte Milletvekilimiz Sayın Halil Aksoy'un da iştirak ettiği, Ceylanpınar İlçe Teşkilatımız tarafından düzenlenen etkinliğe herhangi bir neden olmaksızın kolluk kuvvetleri tarafından müdahalede bulunulmuş ve kitleye karşı yoğun gaz bombası ve tazyikli su kullanılmıştır. Neticesinde birçok vatandaşımızın hastaneye kaldırıldığı bu olaylar nedeniyle partimiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur." ifadeleri kullanıldı .