5 Kişinin Bulunduğu Helikopterdeki Türk Personelin İsimleri Belirlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düşen yangın söndürme helikopterindeki 3’ü Rus 5 personel arasında bulunan 2 Türk’ün kimlikleri belirlendi.

5 Kişinin Bulunduğu Helikopterdeki Türk Personelin İsimleri Belirlendi
Edinilen bilgiye göre, Köyceğiz'e bağlı Çövenli köyü yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale etmek için Fethiye’den havalanan ve bir süre sonra irtibat kesilen KA- 32 T tipi yangın söndürme helikopterinin düştüğü yerde alev aldığı belirtildi. Aynı yangına müdahale eden Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli helikopterin alev alan helikopterdeki yangını söndürmek için helikopterin üzerine su attığı ifade edildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden havalanan arama kurtarma helikopterinin ise bölgeye ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Kayalık ve sarp bir araziye düşen helikoptere ulaşma çabalarının güçlükle sürdürüldüğü kaydedildi.

Köyceğiz’deki yangına müdahale için Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden havalanan ve düşen yangın söndürme helikopterinde 3’ü Rus ve 2’si Türk olmak üzere toplam 5 personelin bulunduğu kaydedildi. Helikopterde bulunan Türklerin helikopter komutanı Atıf Ateşok ve telsizden sorumlu orman muhafaza memuru Orhan Çelik olduğu belirlendi .
Kaynak: İHA