TURİYAD, AKİB'den İrak İşadamları Buluşması İçin Destek İstedi

Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği (TURİYAD) Başkanı Ferudun Gündüz, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) yöneticilerinden sonbaharda düzenlenecek ‘Irak iş buluşması’ için destek istedi.

Gündüz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birlik Başkanı Ali Kavak'ı ziyaret etti.Ziyarette, derneklerinin kuruluş amaçlarını ve Irak'a yönelik çalışmalarını anlatan Genel Başkan Gündüz, ihracatla ilgili hedeflere ulaşmak için projeler hazırladıklarını söyledi.

AKİB'den de destek beklediklerini dile getiren Gündüz, birliğin istatistiki bilgilerine gereksinimleri olduğunu ifade etti.

Gündüz, İçel Valiliği ile eylül ya da ekim ayında gerçekleştirmeyi planladıkları ‘Türkiye-Irak İş Buluşmaları’ toplantısında birlik ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteklerini beklediklerini kaydetti.

Ferudun Gündüz, ayrıca daha önce hazırlanan İçel İli Tarım Master Planı'nı da Kavak'a vererek, "Burada çok değerli bilgiler var. Birliklerinizin ilgili departmanlarının bundan istifade etmesini öneririm." dedi.

Ali Kavak ise ihracat için bir tek ülkenin hedef alınmasını doğru bulduğunu aktararak, gelecekte yapılması planlanan projelere destek vereceklerini belirtti.

Kavak, "Tarım gıda konusunda katma değeri yüksek ürünleri planlı bir şekilde üretmek ve satmak için bu master planından yararlanacağız." diye konuştu .