Bakan Çelik Elazığ‘da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ile birlikte bazı programlara katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Bakan Çelik Elazığ‘da
Bakan Çelik havaalanında Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Elazığ Valiliği'ne geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyet, Vali Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Bakan Çelik bir gazetecinin sorusu üzerine basında çalışanların yıpranma haklarının geri verilmesi konusunda soruya, “Sayın başbakanın talimatı ile derneklerin vasıtasıyla ilettiği bir husus var. Bunu üzerine Sosyal Güvenlik kurumundaki bir teknik heyet çalışmalarını sürdürüyor. O teknik heyetin belirleyeceği duruma göre de yeni kararlar alınması gerekiyorsa o kararlar alınır” diye konuştu.

“TAŞERON İŞÇİLER VE KIDEM TAZMİNATI YENİ YASAMA DÖNEMİNDE ELE ALINACAK”

Bakan Çelik, yine bir soru üzerine, “Taşeron firmalar da çalışan işçilerimizle ilgili bazı ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunların başında çalışma saatleri mesai saatleri ile ilgili yıllık izinlerle ilgili ve tazminatla ilgili hak edememenin getirdiği mağduriyet var. Bunları gidermek için yeni bir düzenleme yaptık. Şu anda taslak elimizde var ama biraz da kıdem tazminatıyla alakalı olduğu için birlikte ele almak gerekir. Bu konuyla birlikte ele alabilmek için sendikalarla yaptığımız görüşmede Meclisin gündeminde bulunan sendika yasası çıkmadan bu konuları ele almama gibi prensip anlaşması var. İnşallah yasama döneminde toplu iş ilişkileri yasası yasalaşır, yasalaşmaz.

Taşeron ve kıdem tazminatı konuları sosyal taraflarla ancak o zaman masaya getiririz. Gündemimizde olmayan konular değil” dedi.

Kaynak: İHA