O sözlerle Ahmet Sever'e değil, Cumhurbaşkanı'na mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'’in yaptığı açıklama ve bu açıklamalara karşılık Başbakan Erdoğan’ın verdiği cevap gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

O sözlerle Ahmet Sever'e değil, Cumhurbaşkanı'na mesaj verdi
Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ise yaşanan polemiğime farklı yorumlar getirdi. Habertük canlı yayınında Başbakan Erdoğan 'ın Ahmet Sever hakkındaki “Haddi değil” açıklamalarını değerlendiren Altaylı, Erdoğan 'ın o sözlerle Ahmet Sever 'e değil, Cumhurbaşkanı Gül 'e mesaj vermek istediğini söyledi.

Altaylı 'nın açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN, Abdullah Gül 'E MESAJ VERİYOR

Başbakan orada Ahmet Sever 'e değil, Cumhurbaşkanı 'na mesaj veriyor. Diyor ki “Bu adamı kov ki, ortam rahatlasın” olay budur. Hani bir laf vardır 'Babama kızarda beni döver ' diye… Herkes orada Ahmet Sever 'in sözlerini Cumhurbaşkanı 'nın söylettiğini düşünüyor. Ama bu söylemin bir gerilim yarattığı da ortada. Başbakan 'ın vermek istediği mesaj bana göre şu “Abdullah bey bunlar söylendi. Hoş da olmadı, bir gerilim oldu. Sen bu işi Ahmet 'e fatura et ve bu işten sıyrılalım noktasında bir yaklaşım diye algılıyorum. Çünkü Ahmet Sever 'in sözlerinden sonra Cumhurbaşkanı Gül 'den “Kastını ve amacını aşmıştır” gibi bir açıklama gelmedi.

KARDEŞLİKLERİNDEN ŞÜPHEM YOK


Abdullah Gül 'ün Başbakan 'la kardeşlik ilişkileri olduğuna dair hiçbir şüphem yok. Tayyip bey dese ki “Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” diye, Abdullah bey büyük bir ihtimalle çekilir. Daha öncede o makamı Tayyip bey, Abdullah beye vermişti.

KAVGA OLABİLİR

O yüzden Abdullah beyin orada bir kavgası olmaz ama sonrasına ilişkin bir kavgası olacaktır. Kardeşler arasında da güç ve paylaşım kavgası olabilir ve çok normaldir.

Abdullah Gül, AHMET SEVER 'E GÜVENİYOR

Ahmet Sever 'in bu açıklamayı yapmasının arkasındaki meseleyi ben biliyorum. Cumhurbaşkanı Ahmet Sever 'in bu nevi hamlelerine güveniyor. Çünkü geçmişte de Ahmet Sever 'in yaptığı bir hamleyle köşke çıktı. O yüzden de, Gül Ahmet Sever 'in oluşturduğu politikanın kendisini daha iyi konumlar getirebileceğini yaşamış olduğu deneyimle bildiği için.

BEYAZ GAZETE