Dp Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ''Ramazan ayı mübarek bir aydır. Bu ayda bu tür saldırılarla hem bizim coğrafyamızdaki bu üzücü olayların, hemde Orta Doğu'da akan kanın kabul edilemez olduğunu, üzüntü içinde olduğumuzu yüce milletimizle paylaşmak isterim'' dedi.

Partisinin Bolu İl Başkanlığı'nca verilen iftara katılan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'daki insanın, ayrıştıran değil bütünleştiren Demokrat Parti'yi özlediğini belirterek, ''Önemli hizmetlerimiz var ve bizim geçmişimiz övünç kaynağımız. Bununla birlikte yarınlarımıza dair de sorumluluk taşıyoruz. Bugün Türkiye'nin önemli sorunları ve meseleleri var. Biz de bu meselelere duyarlıyız'' diye konuştu.

Hakkari'de vatani görevini yaparken şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dilediğini belirten Uysal, ''Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Ramazan ayı mübarek bir aydır. Bu ayda bu tür saldırılarla hem bizim coğrafyamızdaki bu üzücü olayların hem de Orta Doğu'da akan kanın kabul edilemez olduğunu, üzüntü içinde olduğumuzu yüce milletimizle paylaşmak isterim'' ifadesini kullandı.

Uysal, Türkiye'nin, bu oyunlarla bir alana sıkıştırılmış hale getirildiğini dile getirerek, çok uzun süredir incelikle takip ettikleri ülke sorunlarına sadece eleştirel değil, teklifleriyle de yaklaştıklarını söyledi.

Uygulanan dış politikanın, PKK'yı sadece Türkiye'nin üniter yapısı içinde bir problem değil, bölgenin problemi ve uluslararası bir problem haline getirerek, yarınlarda ülkeye başka sıkıntılar doğuracağını anlatan Uysal, ''Bu bağlamda, Suriye'de uygulanan dış politika orada bir iktidar boşluğu oluşturacaktır. Esed gitsin de hangi şekilde giderse gitsin. 'Esed gittikten sonra ne olacak' sorusunu sormadan ve cevap aramadan yürütülen ve kontrolünü kaybettiğimiz dış politika, adeta bumerang gibi dönüp Türkiye'yi vuruyor'' dedi.

Uysal, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve varlık iradesini hiç kimseden medet ummadan, hiç kimsenin icazetine bırakmadan sürdüreceğini kaydederek, ''Ne bölge ülkeler, ne Barzani ne de uluslararası güçleri, kendi meselesini kendisi çözen bir ülke, başkalarının değil kendi koyduğu politikaların öznesi olan Türkiye, bu meselelerin üstesinden de kalkacaktır'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA