Başbakan Yardımcısı Atalay, Pkk’yla İlgili Abd ve İrak Sert Mesajlar Verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum’da verilen iftar yemeğine katıldı.

İftar öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atalay, dış siyasette yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili de konuştu.

Atalay, PKK’nın bitirilmesi konusunda Irak yönetimine ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye sert mesajlar verdi. Atalay, “Irak’ta Irak Başbakanı diyor ki bizim sınırımızı geçip operasyonda bulunuyor uçaklar falan. Bulunacağız arkadaşlar. Biz Irak’a dedik ki ve Irak’taki konumu gereği bulunan ABD’ye, ‘Bu sorunu kendiniz çözün. Siz çözmezseniz, biz çözeriz. Onun için de uçaklarımız, Kandil’e ve Kuzey Irak’a terör örgütnün bulunduğu yere operasyonlarını devamlı yapıyorlar ve yapacaklar. Irak’ın Başbakanı ne derse desin. Biz onlara diyoruz ki, o zaman gidin toprağınızdan terörü temizleyin. Sen terörü temizlemezsen Türkiye kendi hakkını, hukukunu gereği gibi korur. Buna asla müsaade etmeyiz.” diye konuştu.

Güvenlik birimlerine bu konuda en geniş yetkilerin verildiğini belirten Atalay, “Her imkanı temin ettik. Devletin bütün mekanizmaları olarak çok organize bir çalışma içersinde olduğumuzu bilin. Sadece güvenlik boyutu değil, bütün diğer boyutlarıyla bu konuların üzerindeyiz.” dedi.

Terör konusunu kasteden Atalay,
“Türkiye’nin önündeki önemli bir meseledir. Türkiye’nin ayağındaki bir prangadır. Ülke bundan kurtulmalıdır ve inşallah kurtulacaktır.” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise her dönem Türkiye’de organize olarak çalışan ülkenin gelişimine engel olmaya çalışan güçlerin varlığına dikkat çekerek, “Türkiye 2002 seçimlerinden sonra, önce yoğun bakımdaki oksijen çadırından çıktı. Daha sonra ağır bir hastanın yavaş yavaş oturtulması oldu, adım atmaya başladı.

Şimdi ise koşmaya başladı.

Koşmanın da tam zamanı. Koşmak için de bizi gereksiz yere meşgul eden, gerçek idealerimize ulaşmak hususunda bize engel olabilecek, ayağımıza pranga olabilecek hususlardan da kurtulmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Akdağ, “Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) belli bir misyonun sahibi olarak yoluna devam etti. Biz de bu yolda bize verilen emaneti layıkıyla taşımaya çalıştık. Türkiye’nin bu 10 yılı gerçekten bizim ülke olarak ve Türk milleti olarak üstümüzdeki kara bulutları dağıttığımız bir dönemdir. 10 yıl sonrasına baktığımızda, 2012 yılında baktığımız zaman bütün meselelerimizi çözmüşüz diyemeyiz. Zaten dünyada bütün meselelerini çözmüş hiçbir ülke ve hiçbir millet yok. Ne kadar iş yaparsanız, ne kadar iş çözerseniz, üstüne yeni işler gelir.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay konuşmasını yaparken Sağlık Bakanı Akdağ’ın göz kapaklarına hakim olamayıp, uyukladığı görüldü.

Akdağ’ın uykuya direnme anı ilginç görüntüler oluşturdu. İftar yemeğine Sağlık Bakanı Akdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanı sıra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve çok sayıda bürokrat katıldı.

İftar yemeği sonrası, Zahit Kotku Camii’nde akşam namazını kılan Akdağ ve Atalay ardından Ulu Camii’ne geçip burada da teravih namazını kıldı.