Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Bugüne kadar herhangi bir bakanın Kerkük'e gitmemiş olması büyük bir eksiklik ve yanlışlıktır. Ama Sayın Bakanımız oraya giderek Türkiye'nin onların yanında olduğunu söyleme imkanı buldu'' dedi.

Bozdağ, AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinde ve 957 ilçesinde teşkilat yapısı olan bir parti olduklarını belirterek, ''Bu yönüyle baktığınız zaman Türkiye'nin sadece sandıktan çıkan sonuçları itibariyle birinci ve en güçlü partisi değiliz, aynı zamanda teşkilatlı ve örgütlü yapısı ile birinci partiyiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin tamamını kucaklayan ikinci bir partinin olmadığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin tamamını kucaklayan tek parti var onun adı da AK Parti'dir. Çünkü partilerin büyük bir kısmı Türkiye'nin her yerinde aynı etkinlikleri gösteremiyorlar. Bakıyorsunuz CHP belirli yerlerde etkinliği olan bir parti, ama onun dışında Türkiye'nin tamamında yok. Bazı yerlerde teşkilatlarının levhalarını asacakları adam bulamıyorlar. MHP'ye baktığınız zaman o da öyle, Orta Anadolu ile bazı sınır illerde var, ama ülkemizin her tarafında MHP diye bir parti yok. BDP'ye baktığınız zaman belirli illerin içerisinde olan bir parti. Şiddetle, tehditle ve şantajla destek alan bir parti. Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti'dir.''

-''Doğru taklit yapmıyorlar''-

CHP'nin kongresini yeni yaptığını ve çeşitli politikalar uyguladığını kaydeden Bozdağ, ''Onların biliyorsunuz yandaş medyası var ve 'yeni şeyler buldu' diye çıkıyorlar. Bu yeni şeyler dediklerini bizler 10 senedir uyguluyoruz. Bunlar iktidar partisini kendilerine rakip görüyorlar. Ama iktidar partisinin nasıl çalıştığından bu beyefendilerin daha haberi yok. Yeni dedikleri şeyleri bizler kullanalı yıllar oluyor. Taklit etmeleri iyi bir şey ama doğru taklit etmeleri faydalı olur. Ama doğru taklit yapmıyorlar'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar ailelerin yanına giderken partililere bazı söylemlerde bulunduğunu belirten Bozdağ, ''Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor arkadaşlarına- 'Aman muhafazakar ailelerin yanına giderken mutlaka yanınızda başı örtülü bir bayan olsun, eğer yoksa hemen bir eşarp bulup aile ile görüştükten sora geri çıkarabilir' diyor. Vatandaşın değerlerine hassasiyet böyle mi olur, bu nedir- Bu ikiyüzlülüktür, vatandaşı aldatmaktır. Biz öyle yapmıyoruz. Bizim teşkilatlarımızda her kesimden insanımız var. Biz neysek öyle gidiyoruz insanlara'' diye konuştu.

-''Başbakanımızı dinlerken iç geçiriyorlar''-

Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te ya da farklı açılışlarda yaptığı konuşmalarda milletvekillerinin ve farklı partilere oy veren vatandaşların iç geçirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti, MHP, BDP ve CHP sırasından vekiller ve halkımız canlı yayından seyrediyorlar. Ben eminim, benimkisi bir hissiyat, belki yanılabilirim. BDP'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi hem vekilleri hem de oy verenleri, Sayın Başbakanımızı dinlerken iç geçiriyorlar, 'keşke bizim genel başkanımız bu olsa' diyorlar. Bir Tayyip Beye bak bir de bizim genel başkanımıza bak diyorlar. Meclis'te milletvekilleri 'İçimizden bir türlü Tayyip Erdoğan çıkaramadık' diye iç geçiriyorlar. Sadece onlar değil, onlara oy verenler de iç geçiriyorlar. Başka bir partiye oy veren insanlar da Türkiye'nin Başbakanı Tayyip Erdoğan olduğu için memnunlar. Çünkü gerçek bir lider bu ülkeyi yönetiyor. Oy vermeseler bile gönülleri rahat.''

-Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Kerkük ziyareti-

Bozdağ, bir gazetecinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük ziyaretiyle ilgili düşüncesini sorması üzerine, ''Kerkük'te bizim kardeşlerimiz yaşıyor. Türkiye Kerkük'te yaşayan kardeşlerinin sorununu her zaman kendi sorunu olarak görmüştür. Onların mutlu olması Türkiye'yi mutlu etmiştir. Bugüne kadar herhangi bir bakanın Kerkük'e gitmemiş olması büyük bir eksiklik ve yanlışlıktır. Ama Sayın Bakanımız oraya giderek Türkiye'nin onların yanında olduğunu söyleme imkanı buldu'' yanıtını verdi.

Türkiye'nin güçlü iktidarı ve bakanlarının, nerede bir mesele varsa anında orada olduğunu dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

''Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla ilgili bazı partiler gibi slogan atmıyoruz, yapılması gerekeni yapıyoruz. 26 farklı ülkede Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri'ni kurduk. Ancak belli ki MHP bundan fevkalade rahatsızlık duyuyor. Çünkü istismar edeceği alanlar ortadan kalkınca rahatsızlığı yukarı çıkıyor. Efendim, Bahçeli gidecekmiş de o yüzden gidilmiş. Bunlar tamamen karalama kampanyasıdır. Sayın Bahçeli hükümette 3 yıl boyunca başbakan yardımcılığı yaptı. O zaman neden gitmemiş Sayın Bahçeli ya da neden bir bakanını göndermemiş-''

Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA