'Askeriyeden Atılan Öğrencilere Haklarının İadesi İçin Kanun Teklifi Vereceğim'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Parlamento açıldıktan sonra, askeri okullardan atılan öğrencilerin özlük haklarının iade edilmesi için kanun teklifi vereceğini bildirdi.

Milletvekili Özdağ, Manisa’da görev yapan basın mensuplarına Şelale Plaza’da iftar yemeği verdi. Özdağ, burada yaptığı konuşmada, Parlamento açıldığında, hazırladığı kanun tekliflerinin ilk sırada Meclis’e geleceğini söyledi.

Bunlardan bir tanesinin 1971, 1980 ve 28 Şubat 1997 tarihinde post modern darbe dönemlerinde askeriyeden atılan öğrenciler ile ilgili olduğunu belirten Özdağ, “Bu dönemlerde askeri öğrenciler hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuz bir askeriyeden atıldılar. Askeriyeden atılan bu öğrencilerin tekrar özlük haklarının iade edilmesi, yeniden askeriye dönmeleri veya dönemiyorlarsa en azından onların ekonomik haklarının, hukuki haklarının iade edilmesi, tazminatlarının da makul çerçevede kendilerine ödenmesi için yasa tasarısı hazırladım. Bir askeri öğrencinin tazminatı 150 ile 200 milyon TL’yi bulabiliyor ve aileler, öğrenciler okuldan atıldıktan sonra bu parayı ödeyemiyorlar. İnşallah bu konuları Parlamento’ya taşıyacağız ve sorunların çözümü için çalışacağız.” dedi.