Kızılay Başkanı Akar: Suriye Sınır Hattında Yardımlara Başlayacağız

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’ye geçmeyi bekleyen Suriyelilerin durumlarını değerlendirdi.

Akar, “Önümüzdeki günlerde o hatta ihtiyaç sahiplerinin Türkiye’ye geçmelerinin önüne 'Sıfır noktada operasyon' olarak tanımladığımız sistemle geçmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Hatay genelinde bulunan 5 ayrı çadır kentin kapatılacağı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını söyledi.

Hatay’a gelen Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Yayladağı’nda Suriyeli Türkmenlerin kaldığı çadır kentte incelemelerde bulundu. Akar’ın çadır kent gezisini sadece TRT ve AA’nın takip etmesine izin verildi.

Başkan Akar, gezi Sonrası çadır kent kapısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 2 bin 800 Suriyeli Türkmen’in konakladığı çadır kentte bir dizi temaslarda bulunduklarını söyleyen Akar, “Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis'i gezdik. Şimdi Hatay’dayız. Yayladağı'ndaki 2 çadır kenti Yayladağı Kaymakamımız ile gezdik. Burada yaşayan Suriyeli Türkmenler verilen hizmetten memnunlar. Bu noktada Yayladağı Kaymakamımıza ve Türk Kızılayı perSoneline teşekkür ediyorlar. İnşallah Suriye'deki durum bir an önce Sona erer ve buradan afiyetle onları uğurlarız.” dedi.

"SINIR HATTINDA YARDIMLARA BAŞLAYACAĞIZ"
Gazetecilerin Türkiye’ye geçmeyi bekleyen Suriyelilerin Son durumları ile ilgili sorusuna Kızılay Genel Başkanı Akar, şu karşılığı verdi: “Önümüzdeki günlerde sanıyorum ki sınırda operasyonlarımız başlayacak. O hatta ihtiyaç sahiplerinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkiye’ye geçmelerinin önüne 'Sıfır noktada operasyon' olarak tanımladığımız sistemle geçmeyi düşünüyoruz. Bu operasyonla alakalı uluslar arası ilişkiler mezunu arkadaşları görevlendirdik. Bu işi standartlarına göre yapıyoruz. Gözlemler nezaretinde yapılıyor. İnşallah çok kısa bir zamanda Türkiye'ye gelen bu akımı sınır hattında yapacağımız yardımlarla durduracağız.”Hatay genelinde bulunan çadır kentlerin kapatılacağı yönündeki söylemlerin hatırlatılması üzerine Başkan Akar, “Yok yok, öyle bir şey yok. Şimdilik öyle bir şey yok.” ifadesini kullandı .