Hava Harp Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Hava Harp Okulu'nda 58. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla gerçekleşti.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda düzenlenen törenle 8'i kadın, 2'si Ürdünlü misafir öğrenci olmak üzere 197 teğmen mezun oldu. Törene Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, çok sayıda subay ve mezun askerlerin aileleri katıldı.

İstiklal Marşı okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başlayan törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M. Fatih Sert, Hava Harp Okulu’nun 100 yıllık geçmişe sahip ve dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden birisi olan Türk Hava Kuvvetleri’nin temel subay kaynağı olma görevini, başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Törende devre birincisi Hava Teğmen Melih Döner, yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Törende 8’i bayan, 2’si Ürdünlü misafir askeri personel olmak üzere 197 Harbiyeli mezuna diplomaları verildi.

Hava Harp Okulu’nu birinci olarak bitiren Teğmen Malih Döner’e diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dönem ikincisi Teğmen Recep Mutlu’ya diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönem üçüncüsü Teğmen Abdullah Berşah Kül’e ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel verdi. Sancak devir-teslim töreninin ardından F-4 ve F-16 uçaklarının tören geçişiyle devam eden mezuniyet töreni, Hava Harp Okulu Marşı'nın okunmasıyla sona erdi .
Kaynak: İHA