Zeybek Ateşi Bu Kez Ödemiş ve Gaziemir’de

Geçtiğimiz yıl Tire’de birincisi yapılan Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın ikincisi Ödemiş ve Gaziemir ilçelerinde yapılacak.

Zeybek Ateşi Bu Kez Ödemiş ve Gaziemir’de
Kurultay ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Tire Kültür Derneği başkanı Seyfullah Ayvalı, Efe ve Zeybek Kültürü platformu ismiyle çalışmalarını sürdüren onlarca efe derneğinin Zeybek ateşi 2. Ulusal Efe Kurultayı için hazırlık çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Ayvalı, yaptığı açıklamada “Efe kültürünü tüm detayları ile ele almayı hedefleyen organizasyonda, yüzlerce sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve binlerce efe kültürü sevdalısı bir araya gelecek” dedi.

Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı organizasyonunun efe kültürünü tüm yönleri ile ele almayı ve bu konuda en doğru mesajları vermeyi amaçladığını ifade eden Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Efelik kültürünü sadece eğlence veya sektörel bir alan olarak ele almak, tarihimize ve kültürümüze büyük bir ihanettir” şeklinde konuştu.

6 Eylül Perşembe günü Saat 10.00’da Ödemiş Hükümet Meydanı'nda yapılacak törenle başlayacak Kurultay, ertesi günü yapılacak sempozyum, gezi ve resim sergisi ile devam edecek 8 Eylül Cumartesi günü Gaziemir’de yapılacak etkinliklerle devam edecek Kurultay etkinliği Festival Alanı’nda Grup Mecaz konseri ile devam edecek. Saat 18.00’de ise Zeybek Ateşi resmi açılış töreni yapılacak

Ödemiş, Tire ve çevredeki ilçe ve beldelerin zeybek ekipleri gösteriler sunacak. Etkinlikler konuşma ve gösterilerin ardından yapılacak Tolga Çandar konseri ile sona erecek .
Kaynak: İHA