Kuyumculardan Bddk’ya 'altın' Tepkisi

Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Hasan Tavlı, bankaların cumhuriyet altını ve ziynet altınlarının alım ve satımı yapabilmesini öngören yönetmelik taslağına tepki gösterdi.

Kuyumculardan Bddk’ya 'altın' Tepkisi
Tavlı, bankaların altın satması durumunda pos cihazlarını iade edeceklerini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), bankaların Cumhuriyet altını ve ziynet altınlarının alım ve satımı ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarında işlem gören ve standart ve nitelikleri yetkili merciler tarafından belirlenen kıymetli madenleri esas alan sözleşmelerin alım ve satımını yapabilmesini öngören yönetmelik taslağını hazırladı.

Taslak yürürlüğe girerse, bankalar, Kıymetli Madenler Borsalarında işlem gören veya standartları ve nitelikleri Hazine Müsteşarlığı veya İstanbul Altın Borsası tarafından belirlenen ya da bu standartlara ve niteliklere uygunluğu bakımından, üretildikleri rafineriler itibarıyla kabul edilebilirlikleri İstanbul Altın Borsası'nca teyit edilen kıymetli madenlerin alım satımını yapabilecek.

BDDK’nın hazırladığı yönetmelik taslağına kuyumcular ise tepki gösteriyor. Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Hasan Tavlı, bankaların altın alıp satabilmeleri konusunda tepkisini dile getirirken, bankacıların kuyumcuların verdiği fiyattan altın alıp satamayacağını düşündüğünü söyledi.

Bankaların bu işte başarılı olamayacağını öne süren Tavlı, “Eğer hazırlanan taslak yürürlüğe girerse, bizler de gerekirse pos cihazlarını bankalara iade ederiz” dedi.

Kaynak: İHA