Kent Konseyleri Bölge Toplantısında Teröre Lanet

Adıyaman’da gerçekleşen Türkiye Kent Konseyi Birliği 3. dönem, 3. bölge toplantısında ortak bir mesaj yayımlanarak terör olayları kınandı.

Kent Konseyleri Bölge Toplantısında Teröre Lanet
Türkiye Kent Konseyleri Birliği 3. dönem 3. bölge toplantısını Adıyaman Kent Konseyinin ev sahipliğinde ve Adıyaman Belediyesi Meclis Salonunda Türkiye kent konseyleri birliği dönem başkanlıklarını yürüten Çanakkale, Bursa, Yalova illeri ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Konseyleri Temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Toplantıya Adıyaman Belediye Başkanvekili Abdurrahman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Pınarbaşı ve çeşitli sivil toplum kuruluları temsilcileri katıldı.

Adıyaman Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantısının açılışında Adıyaman Kent Konseyi Genel sekreteri Emin Yağımlı toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra Adıyaman Kent Konseyinin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden oluşan bir sunum gerçekleştirdi. Gündem maddeleri görüşüldükten sonra Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyeleri tarafından 20 Ağustos tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırı konusunda ortak bir basın açıklaması yapılarak saldırıyı kınadılar.

6 Kent Konseyi Başkanın ortak imzasını taşıyan basın açıklamasını okuyan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Saim Yavuz, “Devletimizin, milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan acımasızca teröre başvuranlar ve destek verenler ne Gaziantep'te ne de ülkemizin başka bir yerinde kötü emellerine ulaşamayacaklardır.

Çok yakın bir tarihte Gaziantep’in ve tüm Türkiye’nin huzur ve sükûnetini bozmaya yönelik meydana gelen patlamada, dördü çocuk olmak üzere dokuz vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda vatandaşımızın yaralanması ülkemizde derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Bu insanlık dışı hunharca olayı Türkiye Kent Konseyleri Birliği adına şiddetle kınıyor ve tüm vatandaşlarımızı sabır ve sükûnete davet ediyoruz. Bunun için öncelikle, kentlerimizde farklı siyasi yapıların kentin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı yapacak öneri ve projelerde bir arada çalışmalarının imkânlarını zorlamalı ve geliştirmeliyiz. Öldürmek için değil, yaşamak ve yaşatmak için kimliklerimize sahip çıkalım” dedi .
Kaynak: İHA