Bozyazı’da Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 90.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İçel’in Bozyazı ilçesinde de kutlandı.

Bozyazı’da Zafer Bayramı Coşkusu
Bozyazı’daki 30 Ağustos kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Fatih İkinci ve protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Erkayıran, Yüzbaşı Yılmaz ve Mehmet Ballı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Teğmen Umut Özdemir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Teğmen Umut Özdemir, 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, Dumlupınar’da kazanılan eşsiz zaferin, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli bölümü olduğunu söyledi.

“Başkomutanımız yüce Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin 90. yıldönümü yüce Türk ulusuna ve onun kahraman ordusuna kutlu olsun” diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun amacına ulaşmak için göstermiş olduğu kararlığın da bir ifadesidir. Muhabere meydanlarında kazanılan bu zafer tüm dünyanın gözlerini kamaştırmış ve mazlum uluslara da örnek teşkil etmiştir. Bu büyük zaferin kazanılmasından bu yana geçen 90 yıl içerisinde çok zor ve çalkantılarla dolu bir süreçten geçtiğimizi görüyoruz. Bu süreç içerisinde ulusça verdiğimiz mücadelede zaman zaman kendimize olan güvenimizi yitirecek noktalara geldik. Ancak azim ve kararlılığımız neticesinde ulu önderimizin gösterdiği yolda kalmayı başardık.” Atatürk’ün, o günlerde karşılaşılan sorunlar için soğukkanlı, akılcı ve her ihtimali inceden inceye düşünerek çözümler ürettiğinin altını çizen Özdemir, “Atatürk’ün şu sözleri çok anlamlı ve genç nesillere ışık tutması bakımından, önemlidir; ‘Bir millet ki, siyasi terbiyesinde, sosyal terbiyesinde, vatan sevgisinde noksan vardır, öyleyse bu millet, egemenliğini lüzumu derecede kuvvetle elinde tutamaz.’ Artık kendimizi olduğumuzdan aşağıda görme alışkanlığımızı terk etmeliyiz. Bu bağlamdaki ana itici güç, büyük Atatürk tarafından ulusa verilen ‘çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma’ vizyonudur” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin şiirler okuduğu tören, Kaymakam Erkayıran, Garnizon Komutanı Yılmaz ve Belediye Başkanı Ballı’nın törene katılanların bayramını kutlamaları ile sona erdi.

Kaymakamlık makamında yapılan törende ise Kaymakam Erkayıran, Yüzbaşı Yılmaz ve Mehmet Ballı tebrikleri kabul etti.Tebriklerin kabulü sonrası konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu .
Kaynak: İHA