30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Dolayısıyla Bitlis'te Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bitlis'te tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Veysel Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'ın, valilikte tebrikleri kabul etmesinin ardından, tören alanına geçildi.

Burada Vali Yurdakul, Kıdemli Albay Aydın ve Başkan Alaydın, törene katılan askerlerin ve halkın bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak, Dumlupınar Meydan Muharebesi ve onun son devresi olan 30 Ağustos Muharebesi'nin, Türk tarihinin en hayati dönüm noktasını teşkil ettiğini söyledi.

Türk milli tarihinin çok büyük ve parlak zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Çanak, şöyle konuştu:

''Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. Türk milletinin kazandığı bu zafer, yalnız bizim değil dünya tarihine yön vermekte. Bu kıymetli gün tüm ulusumuzun zafer bayramıdır. 30 Ağustos'u yaşamamış olsaydık, şu anda bir araya gelebilmek, bu coşku ve gururu yaşamak asla mümkün olmayacaktı. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlüğüne kavuştuğu gündür.''

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüller verildi ve halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Program, resmi geçiş töreninin ardından sona erdi.

Törene, Vali Yardımcıları Süleyman Çelebi, Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, kurum amirleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA