30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'de De Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'de De Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, siyasi parti temsilcileri, milletvekillleri ve İzmirliler katıldı.

Erken saatlerde çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan kutlamalar, vilayet binasında düzenlenen tebrik töreniyle devam etti. Daha sonra Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve Ege Ordusu Komutanı Atay'ın Cumhuriyet Meydanı'na gelişleriyle askeri tören başladı.

Protokol üyeleri, askeri bir aracın üzerinde halkı selamlayarak bayramı kutladı. Albay Murat Hakan Ergünöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından askeri birlikler, tören alanından geçerek halkı selamladı. Askeri birlikler ayakta alkışlandı. Vatandaşlar, "En büyük asker bizim asker" diye slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak ve helikopterler de tören alanı üzerinden uçtu. Törenin ardından Kıraç, Kocaoğlu, Atay ve Özkök, deniz denarında gevrek yiyip çay içti .