Bağlar Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi Eğitimi Verdi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlı birim müdürlüklerine ‘Bağlar Belediyesi Kent Bilgi Sistemi’ konulu bilgilendirme eğitimi verdi.

Bağlar Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi Eğitimi Verdi
Bağlar Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcıları Yüksel Aslan Acer, Nimet Taş, birim müdürlüklerinin yanı sıra Bağlar Belediyesi Bilgi İşlem Sorumlusu Serdar Yiğit ve yüklenici firma elemanları katıldı.

Kent Bilgi Sistemi projesi kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bağlar Belediyesi Bilgi İşlem Sorumlusu Serdar Yiğit yaptığı açıklamada belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğüne ait verilerinin çoğunu dijital ortama geçirdiklerini belirtti.

Yiğit, "Telefon belediyeciliği ile iletişim ve danışma merkezlerinin teknik alt yapılarını sonlandırılarak devreye aldık. Ayrıca Kent Bilgi Sistemi kapsamında Bağlar'ın bütününe yönelik yapılan veri toplama işlemleri kapsamında şu ana kadar Bağcılar ve Yeniköy mahallelerini bitirdik. Şeyhşamil Mahallesi'nde çalışmalara başladık" dedi.

Mega Center önünde kurulan akıllı vezne sistemiyle de vatandaşların hem nakit hem de kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştirileceklerini söyleyen Yiğit, "Bu kapsamda belediye tarafından gerçekleştirilen vatandaş odaklı hizmetlerin en verimli şekilde sonuçlanması için çalışmalarımız daha hızlı ve güvenli bir şekilde devam edecek. Proje kapsamında birimlere düşen görev ve sorumlulukların neler olduğu konusunda birim bazında projede görev alacak personellerimizi belirledik" diye konuştu.

Daha sonra Kent Bilgi Sistemi'nde görev alan belediye personeline Yüklenici Firma Teknik Personeli Osman Kibritoğlu tarafından sistemi nasıl kullanacakları ve olası sorunlar konusunda teknik eğitim verildi .
Kaynak: İHA