Erciş’te Avrupa Film Festivali Etkinliği

Avrupa Birliği Delegasyonu, Erciş Belediyesi ve Kayseri Ticaret Odası tarafından Van’ın Erciş ilçesinde depremzede çocuklar için Avrupa Film Festivali kapsamında etkinlik düzenlendi.

Erciş’te Avrupa Film Festivali Etkinliği
Kışla Konteynır Kent Umut Kültür Çadırı’nda düzenlenen etkinliğine Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile çok sayıda depremzede aile ve çocukları katıldı.

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran film öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada çocukların rehabilite edilmesi adına düzenlenen etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ederek, “İçinde bulunduğumuz Kışla Konteynır Kent’te bulunan konteynırların büyük çoğunluğunu da Avrupa Birliği Delegasyonu aracılığıyla Avrupa Birliği ülkelerinden Ercişli depremzedelere yardım olsun diye zaten göndermişlerdi. Ama yardımlarının devamını da getirdiler, sağ olsunlar. Bugün burada çocuklarımızın rehabilite olmaları adına sosyal sorumluluk çerçevesinde çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını arttırmaları adına da üç gün boyunca sinema gösterimi yapılacak. Erciş Belediyemiz, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Kayseri Ticaret Odamızın katkılarıyla güzel bir organizasyon yaptılar. Ben kendilerine Ercişliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu da ilçenin geçen yıl büyük bir deprem yaşadığını anımsatarak, “Depremle birlikte büyük acılar, büyük kayıplar yaşadık. Deprem sonrası şüphesiz bu tür faaliyetler çocuklarımız için güzel bir motivasyon, ve moral olacak. Avrupa Birliği Delegasyonu, Kayseri Ticaret Odası ve Erciş Belediyemiz ile birlikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ile Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu daha sonra çocuklarla birlikte bir süre ‘Sevimli dinozor’ adındaki filmi izledi. Çocukları sinema gösteriminde aileleri de yalnız bırakmazken, film izleyen her çocuğa ise organizasyon adına çanta, meyve suyu ile kek hediye edildi .
Kaynak: İHA