Alevi Vatandaşlardan Chp'li Başkan Batur'a Övgü

Alevi kökenli vatandaşların her yıl Kemalpaşa'nın Hamzababa Köyü'nde gerçekleştirdiği şenliklere katılan CHP'li belediye başkanları yoğun ilgi gördü.

Alevi Vatandaşlardan Chp'li Başkan Batur'a Övgü
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte sahneye çağrılan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'a övgüler dizildi. Sahnede bir konuşma yapan Başkan Batur da, "Belediye Başkanlığı görevimde 12 yılımı doldurdum. Her yıl Hamzababa etkinliklerine katılıyorum, katılmaktan da büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu felsefeye, sadece bu etkinliklere katkı koyarak değil ilçelerimizde de cesaretli işler yaparak, bu felsefenin ve bu felsefeyi yürütenlerin hak ettiği hizmeti ve değeri alması için çaba gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Selahattin Özel de, yaptığı konuşmada, "Sayın Başkanlarımızı tek tek selamlıyorum, özellikle de Narlıdere’mizin başkanını selamlıyorum, çünkü Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ın heykeli yıkılırken, Narlıdere’ye Türkiye’nin en büyük heykelini dikme iradesini gösterdi. En modern ve en büyük cem evini yaparak Alevi vatandaşlarına ve örgütlerine teslim etme cesaretini gösterdi. Kendisini yürekten selamlıyor, teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

diye konuştu.

Çeşitli sanatçıların sahne aldığı şenliklere CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Karademir, Mustafa Moroğlu, Musa Çam’ın yanı sıra, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katıldı.

Kaynak: İHA