Senarist Metin Açıkgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında hayatını kaybeden senarist Metin Açıkgöz, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Senarist Metin Açıkgöz Son Yolculuğuna Uğurlandı
1994 yılından bu yana televizyon dizileri için senaristlik yapan Metin Açıkgöz geçtiğimiz günlerde istirahat ettiği evinde aniden geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Senarist Açıkgöz için bugün öğle namazına müteakip Ataşehir Mimar Sinan Camii 'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Metin Açıkgözün eşi Jale Açıkgöz, babası Abdullah Açıkgöz, oyuncu Hamdi Alkan, Rasim Öztekin, Mustafa Üstündağ, Şoray Uzun, yapımcı Birol Güven ve çok sayıda kişi katıldı.

Metin Açıkgözün eşi Jale Açıkgöz, eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Oyuncu Rasim Öztekin, “Arkadaşımızı kaybettik, duyarlı bir yazardı çok kısa zamanda güzel şeyler yaptı. Allah rahmet eylesin” dedi.

Şoray Uzun da, “19 yıllık arkadaşımdı. İzmir 'den İstanbul 'a gelmesine Hamdi 'yle beraber biz vesile olmuştuk. Ölmeden 1 buçuk saat öncede beraber Galatasaray- Beşiktaş maçını seyrettik. Geride kalana zor eşine Allah ailesine sabır versin” diye konuştu.

Sanatçı Hamdi Alkan, “Metin benim 19 yıllık arkadaşım. Beraber başladığımız arkadaş benim kardeşim gibi ağabeyim gibi çok vakitsiz ayrıldı aramızdan Allah gani gani rahmet eylesin. Kendi camiamız meslektaşlarımız için çok büyük bir kayıp mekanı cennet olsun” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Metin Açıkgöz'ün cenazesi defnedilmek üzere Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'na götürüldü.
Kaynak: İHA