Sedir Adası’na Üç Günde 6 Bin Ziyaretçi

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Roma ve Helenistik döneme ait kalıntıların yer aldığı, sahilindeki kumunun özel olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma alına alınan Sedir Adası’na üç günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 337 yerli ve yabancı ziyaret etti.

Sedir Adası’na Üç Günde 6 Bin Ziyaretçi
Rivayete göre binlerce sene önce Kleopatra ve Antonius Sezar'ın bu adada büyük bir aşk yaşadığına inanılırken, antik tiyatrosu, zeytin ağaçları, agorası ve antik limanı ile turizmin her unsurunun bulunduğu Sedir Adası’na Mayıs-Ekim ayları arasında her gün ziyaretçi akını yaşanıyor. Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, ilçeye bağlı Sedir Adası’nın her geçen yıl özellikle Rus turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Kaymakam Karaömeroğlu, “Gökova Körfezi’nin ortasında yer alan Sedir Adası, Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile önemli bir turizm merkezi haline geldi. Her yıl yaklaşık 110 bin kişi ziyaret ediyor. Ziyaret için teknelerle ulaşımın sağlandığı Sedir Adası’na Marmaris istikametinden Çamlı köyünden ve Akyaka beldesinden günübirlik tekneler kalkıyor. Bunun yanında Bodrum ve Marmaris’ten de mavi yolculuğa çıkan yerli ve yabancı turistler de Sedir Adası’nı ziyaret ediyor” dedi.

ÜÇ GÜNDE 6 BİN 337 ZİYARETİ
Kaymakam Karaömeroğlu, üç günlük Ramazan Bayramı tatilinde Sedir Adası’nın adeta ziyaretçi akını yaşandığını belirterek, “Gelen ziyaretçiler Fethiye, Marmaris, Bodrum, Didim, Kuşadası’nda tatilini geçiren yabancı turistlerin yanında, yerli turistler daha fazla ağırlıkta idi. Üç günde 3 bin 159 kişi ücretli, 414 kişi ücretsiz (65 yaş üstü ve 18 yaş altı), Bin 200 müze kartlı ve Bin 600 kişi de kombine kartlı olmak üzere toplam 6 bin 337 kişi ziyaret etti” dedi .
Kaynak: İHA