Budak: 9 Günlük Bayram Tatili Esnafa ve Turizmciye Nefes Aldırır

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Çetin Osman Budak, 9 günlük bayram tatilinin Türkiye için olduğu kadar Antalya için de önemli olduğunu, esnafın ve turizmcinin nefes alacağını söyledi.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Son günlerde artan terör olaylarına tepki olarak toplantı salonun her yerine Türk bayrağı asıldı. Toplantı şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ATSO başkanı Çetin Osman Budak toplantıda gündeme dair birçok konuya değindi. Konuşmasına son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek başlayan Budak "Artık teröre lanet okumaktan ve yetkililerden hep aynı sözleri dinlemekten yorulduk. Bunca yıla ve bunca şehide rağmen halen güvenlik önlemlerinde, terörle mücadele alanında eksikler görmeyi kabul edemiyoruz. Hükümetten ve muhalefet partilerinden teröre karşı somut önlem paketi açıklamasını bekliyoruz. Terörü destekleyen parti dışındaki partilerimizde görev yapan bölge milletvekilleri bir araya gelip bir bildiri yayınlamalıdır. Siyasi partilerimize ve milletimize, teröre ve dış destekçilerine karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapıyoruz." dedi.

Budak, konuşmasına genel ve yerel bazlı bazı ekonomik verilere değinerek, son günlerde tartışılan uzun Kurban Bayramı tatili konusunda da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önerisine destek verdiklerini belirtti.

Budak, 9 günlük bu tatilin Türkiye için olduğu kadar Antalya için de önemli olduğunu, esnafın ve turizmcinin nefes alacağını, bu nedenle de sonuna kadar şiddetle desteklediklerini belirtti.

Budak, esnaf-AVM çatışmasında "Şehir merkezinde mağaza sahipleri çalışanların giyimlerine, davranışlarına, mağazalarının önlerine, vitrinlerine özen göstermek zorundadırlar. Bu konularda her gün eğitim veriyoruz. Bir zahmet hiç olmazsa bir çalışan gelip eğitim alsın. Esnaflar AVM'lerde neden geri kalsın." diyerek yaklaşan bayram tatili öncesinde uyardı.

Budak, Antalya'daki trafik sorununa da "Uzun zamandan beri beklediğimiz 'Ulaştırma Master Planından' halen bir bilgimiz yok. Oysa bu planın tatmin edici bir biçimde, uzun vadeli bir vizyonla çoktan hazırlanmış olması gerekirdi." diyerek değindi. Trafik ve altyapı sorunlarının 'Antalya Expo 2016' ya kadar halledilmesi gerektiğini belirten Budak, bu konuda yetkilileri göreve çağırdı.

Bu arada işadamları Antalyaspor'a destek olmak için 130 tane kombine bilet satın aldı. Satışların devam ettiği ve sayının biraz daha artabileceği öngörülüyor.