Tapu Müdürlüğü Yeni Yerinde Hizmete Başladı

Yıllarca kaymakamlık binası altındaki dar alanda vatandaşlara hizmet veren Silifke Tapu Müdürlüğü, eski Adliye binası altındaki yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Tapu Müdürlüğü Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Yaklaşık 500 metre kare oturumu bulunan yeni tapu müdürlüğünde, 3 tane arşiv odası, 200 metre karelik bekleme salonu, 1 müdür, 1 müdür muavini ve geniş servis odaları bulunuyor. Ayrıca bekleme salonunda işlerini takip eden vatandaşlar ücretsiz çay ve kahve makinesinden yararlanıp, fotoğraf kabini ile vesikalık fotoğraflarını çektirebiliyorlar. Daha önce dar alanda olduğu için bekleme salonu bulunmayan Tapu Müdürlüğü’nün yeni yerinde 42 Kişilik koltuklu ve klimalı geniş bir bekleme salonu da oluşturuldu.

Silifke Tapu Müdürü Ahmet Özbay, “Yaklaşık 8 Yıldır Tapu Müdürlüğümüz kaymakamlık binası altında hizmet veriyordu. Çalışma alanımız dar olduğu için yeni bir yere ihtiyacımız vardı. Bizlerde boşalan eski Adliye binasına geçmek için istekte bulunduk. Genel müdürlüğümüzde bu isteğimize olumlu cevap verdi. Yapılan bina onarım çalışmalarının ardından yeni yerimizin masa, sandalye, demirbaş eşyalar ve arşiv dolaplarını temin ederek daha ferah ve geniş olan yeni yerimizde halkımıza hizmet etmeye başladık” dedi.

Kaynak: İHA