Simav Demirciköyün Yeni Belediye Başkanı Turan Sümer Oldu

Kütahya Simav’a bağlı Demirciköy Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Çetin Ramazan Bayramının birinci günü tedavi gördüğü Uşaktaki özel bir hastanede vefat etti.

Simav Demirciköyün Yeni Belediye Başkanı Turan Sümer Oldu
4 MHP, 3 CHP ve 2’de Ak Partili üyelerden oluşan Demirciköy Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili maddelerine göre yeni belediye başkanı ve başkan vekilini belirlemek üzere Meclis Başkanı Uğur Atasoy başkanlığında bu gün saat 11.00 de seçim gündemiyle toplantı gerçekleştirdi.

MHP’li Bekir Ok ile CHP’li Turan Sümer adaylığını açıkladı.

Gizli yapılan seçimde 5 üyenin oyunu alan birisi kız diğeri erkek iki çocuk babası Turan Sümer (47) Demirciköy Beldesinin yeni belediye başkanı seçilirken üyelerden 7’sinin oyunu alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Cumhur Ferah Göker (65) de Belediye Başkan Vekili oldu. Diğer aday MHP’li Bekir Ok 1 oyda kaldı.

Seçimin ardından üyelere kısa bir teşekkür konuşması yapan Demirciköy beldesinin yeni belediye başkanı CHP’li Turan Sümer, rahmetli Mustafa Çetin’in başlattığı projeleri tamamladıktan sonra beldesinin gelişip kalkınması için yeni projeleri hayata geçireceğini kaydetti.

Kendisini seçerek teveccüh gösteren meclis üyelerine teşekkür eden Sümer, “Hizmetlerin en iyisine layık Demirciköy beldesine ve vefakar hemşerilerime layık olmaya çalışacağım” dedi.

Belediye Başkan Vekili Cumhur Ferah Göker’de meclis üyelerinin seçimde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini ve bu davranışın vatandaşlar tarafından takdirle karşılanacağını umduğunu bildirdi .
Kaynak: İHA