Sanatçı Haluk Levent'in Sahne Aldığı Etkinlikte, Gaziantep'te Gerçekleştirilen Saldırı Kınandı

Erdemli ilçesinde Yayla Köyleri Yaş Sebze ve Meyve Festivali düzenlendi.

AK Parti İçel Milletvekili Nebi Bozkurt, Harfilli köyü ile Erdemli Ziraat Odası'nın ortaklaşa düzenlediği festivalde, bölge çiftçisinin özellikle sulama suyu problemini bitirmek üzere yapımı planlana Sorgun Barajı'nın ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Barajın temelinin en kısa zamanda atılacağını ifade eden Bozkurt, iddia edildiği gibi hükümetin çiftçileri göz ardı etmediğini, aksine çiftçiler için birçok imkanlar sunduğunu kaydetti.

CHP TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve İçel Milletvekili Vahap Seçer de, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınadı. Üreticilerin sorunlarını dile getiren Seçer, hükümetin sanayiciye verdiği değeri çiftçilere vermediğini öne sürdü.

Kaymakam İbrahim Özefe ise ''Başta limon olmak üzere ülke ekonomisine katma değer sağlamak için taşı toprağı tırnağı ile kazıyıp sera ve bahçe haline getiren Erdemlili üreticiler, ülke ekonomisi için en büyük zenginliğimizdir'' dedi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ile Harfilli Köyü muhtarı Ahmet Doğaner'in konuşmasının ardından, köyler arası halat çekme yarışması, yayla güzeli yarışması, çuval ve en iyi yaş sebze meyve yetiştiriciliği yarışması düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye girenlere altın ve para ödülü verildi.

Festival kapsamında sahne alan sanatçı Haluk Levent, Gaziantep'teki terör saldırısını kınayarak, yaşamını yitiren siviller için ''Ben şehit oldum biliyor musun-'' adlı şarkıyı söyledi.

Yerel sanatçı Gürhan Ötün'ün de sahne aldığı şenliğe, CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk, MHP İçel milletvekili Ali Öz ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Derviş Çömez / Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA