Mavi Kapak Getirene At Gezisi Bedava

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Güneyli köyü Saros tatil beldesinde otel işletmeciliği yapan Suat Bekyar, engelli sandalyesi toplamak için ilginç bir kampanya düzenledi.

Mavi Kapak Getirene At Gezisi Bedava
Tatil beldesindeki oteline 2 adet eğitimli at getiren Suat Bekyar, 10 kiloluk su bidonlarının içine mavi kapak doldurup getirenleri atlarla bedava gezdiriyor. Atlara normal binmek isteyenler küçükler 5, büyükler 10 lira ödüyor. Kampanyanın duyulmasından sonra Güneyli sahilinde tatil yapan yüzlerce vatandaş özürlülere yardım için mavi kapak toplayarak otel sahibine getirip, istediği ata binerek bedava geziyor.

Otel sahibi Suat Bekyar, “Engelliler için biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Otelimin müşterileri için getirttiğim atlardan yararlanarak mavi kapak kampanyası düzenledik. 10 kiloluk su bidonlarının içini mavi kapak ile doldurup getirenlere at gezisi bedava dedik. Bu kampanyamız tuttu. İlk tekerlekli sandalyemizi geçen gün aldık. İkincisi için yarısı toplandı bile. Vatandaşlarımız oldukça hassas. Kapakları getiren atlara binerken, onların sayesinde özürlü kardeşlerimiz de tekerlekli sandalyelerine biniyor” dedi.

Martı Otel'e eşi ve çocukları ile birlikte tatil için gelen Gülçin Sultan (45), kampanyayı duyduklarından itibaren ailece kapak toplamaya başladıklarını belirterek, “On günde bir bidon kapak topladık.Suat beye başlattığı bu kampanya için teşekkür ediyorum. Bu sayede birkaç özürlü insan araba sahibi olacak. Benim de 29 yaşında özürlü bir oğlum var” diye konuştu.

Yaz tatillerini Güneyli tatil sitesinde geçiren iki arkadaş Eda Öz ve Palina Küçüktorun da, topladıkları kapakları otel sahibine teslim ederek, atlarla gezme hakkı kazandı. Eda Öz, “Önemli olan ata binmek değil. Burada tatildeyiz. Boş vaktimizi iyi bir şeyler yaparak değerlendirmek istiyorduk. Böyle bir kampanyayı duyunca arkadaşımla toplamaya başladık. Alınacak olan sandalye de bizimde katkımızın olması bize mutluluk veriyor” dedi.

Kaynak: İHA