Kazakistan Milli Eğitim Bakanı: Kazak-türk Liseleri’ni Örnek Almalıyız

Kazakistan Milli Eğitim Bakanı Bakıtjan Jumagulov, ülkede faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri’nin örnek alınması gerektiğini söyledi.

Kazakistan Milli Eğitim Bakanı: Kazak-türk Liseleri’ni Örnek Almalıyız
Bakan Bakıtjan Jumagulov, Kazakistan’da 1 Eylül’de başlayacak olan 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı öncesi Kazakistan'da geleneksel Agustos Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Kazak-Türk Liseleri’nin verdikleri eğitimin takdire şayan olduğunu ve örnek alınması gerektiğini vurguladı. Başkent Astana’da her eğitim ve öğretim yılı öncesi yapılan geleneksel konferansta Başbakan Yardımcısı Yerbol Orınbayev, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gülşara Abduhalıkkızı, İl Milli eğitim Müdürleri, Üniversite rektörleri ve Kazak-Türk Liseleri Genel Müdürü Abdurrahman Sel de hazır bulundu. Bakan Jumagulov yaptığı konuşmada Kazak-Türk Liseleri’nin eğitim programının diğer okullara da örnek olabileceğini belirterek, bu okulların ülkede kırılamaz rekorlara imza attığını ve eğitim sisteminin alkışlanması gerektiğinin altını çizdi. “Ülkede başarı sıralamasına baktığımızda Kazak-Türk Liseleri her zaman birinci sırada yer alıyor. Ülkenin en iyi eğitim veren üniversitelerine bu okullardan mezun öğrenciler giriyor. Uluslararası bilim olimpiyatlarında onlar madalya alıyor.” diyen Kazak Bakan Jumagulov: “Bu okullardan öğrenecek çok şeyimiz var.” diye konuştu.

ASTANA NUR ORDA KAZAK-TÜRK LİSESİ MÜDÜRÜ’NE MADALYA

Program’da Astana’da faaliyet gösteren Nur Orda Kazak-Türk Lisesi Müdürü Orhan Öztomsuk’a eğitim alanında verilen en değerli ödül olarak kabul edilen İbray Altınsarin madalyası verildi.

Konferansta bir de konuşma yapan Orhan Öztomsuk, Kazak-Türk Liseleri’nin eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Kendisine verilen bu madalyanın çok anlamlı olduğunu ifade eden Öztomsuk, bu madalyayı bütün Kazak-Türk Liseleri adına aldığını ifade etti.

İbray Altınsarin, ilk Kazak mektebini açan ve bu okulda ders veren ilk öğretmen olarak kabul ediliyor .