Hurşit Güneş: Bizim Neremiz Kötü Niyetli

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Hatay’daki mülteci kampını ziyarete giden CHP’li heyet için yaptığı ‘Ziyaret siyasi ve provakatif amaçlıdır.

Hurşit Güneş: Bizim Neremiz Kötü Niyetli
’ yönündeki açıklamasına cevap verdi . Güneş , “Bizim neremiz kötü niyetli . Türkiye toprakları içerisinde bir sığınma kampını ziyaret etmemiz ne bakımdan kötü niyetli olabilir . Açıklamalar bizi tatmin etmemiştir . Türkiye yanlış bir dış politikayı sürdürmektedir . ” dedi .

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , CHP ' li bir kaç milletvekilinin , sığınmacıların kamplarına yönelik yaptığı ziyaretlere değinmiş , CHP’li heyetin yaptığı davranışın siyasi ve provokatif amaçlı olduğunu belirtmişti . Bu açıklamaların ardından CHP Milletvekili Hurşit Güneş Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı yaptı . Hatay’a bir panel için gittiklerini ve mülteci kamplarını ziyaret etmek istediklerini , Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ' ndan ( AFAD ) gerekli iznin alınmasının ardından kendilerine istedikleri herhangi bir mülteci kampını ziyaret edebileceklerinin söylendiğini dile getiren Güneş , ' ' Ben mültecilerle görüşmek istemedim . Özellikle yetkililerden bilgi almak istedim . ' ' dedi .

Güneş , kendisinin ilginç olacak diye Apaydın Kampı ' nı ziyaret etmek istediğini ve bunu Ankara ' daki AFAD ' a bildirdiğini ifade ederek şöyle konuştu : ' ' Ancak AFAD Başkanı , bunun mümkün olmadığını , iznimizin de bulunmadığını söyledi .

Ben de iznimizde bütün mülteci kampları için izin verildiğini söyledim . Bir güvenlik sorunundan bahsetti . Kampın özel bir kamp olduğundan , bu kadar büyük bir heyetle girmemizin doğru olmadığını söyledi .

Ben de mültecilerle görüşmek istemediğimi , ısrarla söyledim . ‘Hangi kampa gidersem gideyim , mültecilerle temasta bulunmayacağım . Doğrudan yetkililerden bilgi almak istiyorum ve çıkacağım . ’ dedim . ‘Hatta sizi rahatsız ediyorsa basın mensuplarını da içeri almayayım . ’ dedim . O şartlarda dahi olmayacağı söylendi . ' ' Batı medyasında uzun süredir Türkiye’nin muhaliflere destek verdiğinin yazıldığını söyleyen Güneş , “Türkiye’nin kendi sınırlarında bunlara eğitim verdiği yazılıyor . Türkiye’de medyada yer almıyor ama yazılıyor . Bunlar doğru mu , değil mi? Bunların doğru olup olmadığını görmek isteriz . Türkiye , Suriye ile olan ilişkisini başka bir ülkenin telkiniyle belirliyor . Türkiye silah göndermekle isnat ediliyor . Kampta generaller kalıyormuş . Generaller insan değil mi? Bizim için bütün insanlar aynıdır . Statüsü ayrı diyorlar . Niye ayrıymış? Statüsünün hangi konularda ayrı olduğunu açıklamış değiller . Bu kamplarla ilgili iddialar var . Onu görelim dedik sadece . ” diye konuştu .

Bülent Arınç’ın kampları ziyarete giden CHP heyetinin iyi niyetli olmadığını söylediğini aktaran Güneş , “Bizim neremiz kötü niyetli . Türkiye toprakları içerisinde bir sığınma kampını ziyaret etmemiz ne bakımdan kötü niyetli olabilir? Açıklamalar bizi tatmin etmemiştir . Türkiye yanlış bir dış politikayı sürdürmektedir . Bugünkü açıklamalar kamuoyunu aydınlatmış değildir . ” ifadelerini kullandı .