CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyeci İsmet Koçyiğit Açıklama Yaptı

Balıkesir'de, Marmara CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısına katılan CHP İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit, "Benim oğlum şu anda Cudi Gabar dağlarında vatan topraklarını korumak için mücadele ederken, ben de Balıkesir ilinin meralarını, ormanlarını, hazine ve vakıf arazilerini, halkın ortak malı olan topraklarını korumak için mücadele ediyorum" dedi.

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyeci İsmet Koçyiğit Açıklama Yaptı
Marmara adasında bir çay bahçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İsmet Koçyiğit, Marmara adasında Cami-i Şerif Marmara Vakfı'nın 20 bin dönümlük arazisinin iş adamlarına hukuksuzca özel ağaçlandırma adı altında 49 yıllığına kiraya verileceğini, bu arazilerin tel örgü ile çevrileceğini söyledi.

Koçyiğit, "Sayın Başbakanım! Halkın ortak malı olan vakıf arazilerindeki hukuksuzluğa duyarsız kalırsanız ada halkından size ve partinize değil oy vermek Allah'ın bir selamını dahi alamazsınız" şeklinde seslenerek, Başbakanın konu ile yakından ilgilenmesini, kendisinin zaman zaman bu bölgede tatil yapması sebebiyle bu bölgeyi tanıdığını sözlerine ekledi.

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit ve Marmara İlçesi İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Erbil ile birlikte hareket ederek dava açacaklarını belirterek, "Adadaki talan için tedbir alınmaz ise biz iki il genel meclisi üyesi olarak Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açacağız. Yetkililer hakkında da görevi kötüye kullandıkları için suç duyurusunda bulunacağız. Bunu da halk adına yapacağız" dedi .
Kaynak: İHA