Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den Açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TRT Türk’te yayınlanan Memleket Anadolu programında Erciyes Master Planı’nı anlattı.

Kayseri’nin Kayseri’nin tarihi ve doğal zenginliklerine vurgu yapan Özhaseki, “Kızılırmak’ta su kayağı, Erciyes’te kar kayağı yapılabilecek bir şehrimiz var.” dedi.

Erciyes Dağı’nda hayata geçecek olan Erciyes Master Planı hakkında da bilgiler veren Özhaseki, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Erciyes kayak merkezi olur mu dedik, Avrupa’dan ekipler getirip incelettik. Bunun sonucunda çalışmalara başladık. Projemiz yüzde 60 tamamlandı. 200 kilometre uzunluğunda kayak pisti yapıyoruz. Her tepeye teleferik yapıldı. Şimdiye kadar 750 bin vatandaşımız teleferiği ücretsiz kullandı. Yaklaşık iki yıl sonra 6 bin konak yeri, saatte 35 bin kişinin kayabileceği kayak pisti yapımı tamamlanacak. Erciyes’te 26 milyon metrekare alanı satın aldık. Yılın 12 ayı kullanılabilecek bir merkez yapıyoruz.”

“SOYADI GİBİ GÜL GİBİ İNSAN”
Özhaseki, tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Kayseri için gurur kaynağı olduğuna değindi. Özhaseki “Soyadı gibi ‘gül’ gibi insan. Sadece Kayseri’nin değil tüm Türkiye’nin cumhurbaşkanı. Abdullah Gül, onurumuz ve gururumuz.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA