Suriye'de Kaçırıldıktan Sonra Serbest Bırakılan Lübnanlı Rehine Beyrut'ta

Suriyeli muhaliflerin kaçırdığı 11 Lübnanlı’dan biri olan Hüseyin Ali Ömer, Türkiye'nin girişimleriyle serbest bırakıldıktan sonra ülkesine döndü.

Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'ye teslim ettiği Hüseyin Ali Ömer, daha sonra özel bir uçakla Lübnan'a gönderildi. Ömer, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda yakınları ve yetkililer tarafından karşılandı. Ömer, havalimanında yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan 10 arkadaşının sağlık durumun iyi olduğunu belirtti.

Bu arada Ömer'in uçaktan inerken beyaz gömlek üzerine, ay-yıldızlı Türk bayrağı şeklindeki kravat takması dikkat çekti.

Havalimanında açıklamalarda bulunan Ömer, diğer rehinelerin durumlarının iyi, sağlıklarının yerinde olduğunu belirterek, Özgür Suriye Ordusu'nun kendilerine misafir gibi davrandığını ifade etti.

Ömer, "Türk hükümetinden arkadaşlarımızın serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürmesini istiyorum" dedi.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbel ise Türk yetkililerin çok etkin bir şekilde diğer rehinelerin serbest bırakılması için çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Şerbel, "Türkiye 4 aydır, kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması için bizlere yardımcı oluyor. Bize gerçekten yardım ediyorlar. Bizzat Türkiye'ye gittiğimde, bu yardım arzularını şahsen gördüm" dedi .
Kaynak: İHA