ADD Elazığ Şube Başkanı Hülya Ülkü Açıklama Yaptı

Atatürkçü Düşünce Derneği Elazığ Şube Başkanı Hülya Ülkü, ''Türk Milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtulması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk'e tam destek verdi'' dedi.

Ülkü, dernekte yaptığı basın açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de Büyük Taarruz'un başlama emrini verdiği anın, Türk Milletinin iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin sona eren anı olduğunu kaydetti.

Bugün Atatürk'ün bıraktığı eseri tahrip etmeye, Türk milletini bölüp parçalamaya, laikliği ortadan kaldırıp otoriter bir din devleti kurmaya ve ülkeyi Ortadoğu'da savaş bataklığına sürüklemek isteyenlerin olduğunu öne süren Ülkü, ''Türk Milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtulması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk'e tam destek verdi. Biz Atatürk'e ve onun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak onlara diyoruz ki; başaramayacaksınız. Büyük kurtarıcı Atatürk'ün eserlerini yürekten benimsemiş, vazgeçilmez bir yaşam biçimi haline getirmiş olan on milyonlarca yurttaşımız size geçit vermeyecektir'' dedi.

Muhabir: Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA