Vali Tekinarslan, Bölgede İncelemelerde Bulundu

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, terör örgütü mensuplarınca 3 kamyon ve 1 iş makinesinin yakıldığı yerde incelemelerde bulundu.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanı Hakkı Çetin ile Doğubayazıt'a geçen Vali Tekinarslan, Somkaya köyü mevkisinde, PKK terör örgütü mensupları tarafından ateşe verilen araçların bulunduğu şantiyede inceleme yaptı, olay hakkında bilgi aldı.

Yol emniyeti için Tendürek eteklerinde oluşturulan üs bölgesini, sınır boyunu, Suluçem ve Bezirhane jandarma karakollarını da ziyaret eden Tekinarslan, askerlerle bir süre sohbet etti.

Suluçem ile Balık Gölü arasında İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanan 16,5 kilometrelik yolda incelemelerde bulunan Tekinarslan, Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Gölü'nde bir süre gezindi.

Vali Tekinarslan, daha sonra Doğubayazıt Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na geçerek, burada düzenlenen toplantıya katıldı.

Doğubayazıt'ın doğa harikası bir yer olduğunu ifade eden Tekinarslan, bölgenin gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, ''Bölgenin gelişmesine engel olmaya çalışan terör örgütü amacına ulaşamayacaktır. Bugün ilçemizde askerlerimizle, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Askerlerimizin moral ve motivasyonunun gayet iyi olduğunu gördük'' ifadesini gördük.

Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA