İspir ve Pazaryolu İlçelerinde Yapılan Festival Kapsamında Rafting Gösterisi Düzenlendi

İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği'nin düzenlediği ''Çoruh'tan Kaçkarlara Turizm Festivali'' kapsamında rafting gösterisi düzenlendi.

İSPA-DER'in organizasyonuyla gerçekleştirilen rafting gösterisi, Çoruh Nehri'nin geçtiği Pazaryolu Köprü mevkisinden İspir'e bağlı Maden Köprübaşı beldesi arasında botlarla yapıldı. Etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Birlik Başkanı Hayati Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde rafting sporunun yapıldığını duyurmak istediklerini belirterek, önümüzdeki yıl kulüpler arası yarışlar yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Rafting sporunun Türkiye'de Son yıllarda gelişmeye ve tanınmaya başladığını anlatan Korkmaz, ''Yıllardır yapılan ancak pek tanınmayan rafting, artık spor tutkunlarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Raftinge yeni başlayan veya söz konusu spor branşıyla tanışmak isteyenleri buraya davet ediyoruz. Türkiye'de rafting sporuna yeni başlayanlar için İspir'in avantajlı bir yer olduğunu düşünüyoruz. Bölgedeki su potansiyeli ve akış hızı raftinge başlayanlar için ideal seviyede'' diye konuştu.

Korkmaz, raftingin Çoruh Nehri ile özdeşleştiğini, bölge illerinde rafting sporunun gelişmesi için kulüp kurmak isteyen sporculara destek vermeye çalışacaklarını belirterek, festivali her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Emine Konuk

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA