Büyük Zafer'in 90. Yıldönümü Kutlamaları Şuhut'tan Başladı

Büyük Zaferin 90.Yıldönümü kutlamaları, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi şehir stadında düzenlenen törenle başladı.

Kutlama töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruzla ilgili son emrin, Şuhut ilçesinin Hacı Veli Konağı'nda verildiğini söyledi.

Balkanlıoğlu, 24-25 Ağustos gecesini bu konakta geçiren Mustafa Kemal'in, düşmanın Türk ordularının baskın şeklindeki taarruzundan hala haberdar olmadığı istihbar edilince, 25 Ağustos günü öğleye doğru bu konakta 26 Ağustos günü icra edilecek Büyük Taarruz emrini verdiğini kaydetti.

Balkanlıoğlu, bundan 90 yıl önce bu topraklar üzerinde büyük bir varolma mücadelesi yaşandığını söyledi.

Balkanlıoğlu, Atatürk Şuhut’a karargahını taşıdıktan sonra yürüyerek Kocatepe’ye çıktığını belirterek, “Bu savaş hangi ruhla kazanılıyor ona bakmak lazım. Siperler arasında 8 metre yer var, kazılanlar sadece kanallardan ibaret. Askerler dizi dizi duruyorlar. Siperlerinden çıkan askerleri makineli tarıyor, birazdan diğerleri çıkıyor onları da tarıyorlar. Yani üç beş dakika içinde şehit oluyorlar. Bize Kocatepe’yi kazandıran ruh budur. Şehadet mertebesine ulaşmak her Türk’ün idealidir. Bu ruh devam ettiği sürece, birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece kimse bizi bu topraklardan söküp atamaz.” dedi.

Şuhut'ta düzenlenen programda Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tanıtım filmi izlendi. Askeri bando konserinin ardından kutlamalar Afyon Kocatepe Üniversite (AKÜ) Halk Dansları gösterisi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Halk Müziği Konseri ile devam etti.Şuhut Stadı'nda düzenlenen kutlamalara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar milletvekilleri, askeri erkan, mülki amirler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.