Ak Parti Erzurum Milletvekili Aksak Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, ''Geçen bayramda yaptığım konuşmada öldürülen, gebertilen PKK terör örgütü mensuplarına 'etkisiz hale getirilmedi' demedim diye BDP ve PKK sempatizanları, bir sürü yaygara çıkardı, tehditler savurdu. Siz kimsiniz ki sizden korkalım'' dedi.

Milletvekili Aksak, İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği'nce düzenlenen Çoruh'tan Kaçkarlara Turizm Festivali kapsamında Maden Köprübaşı beldesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nda yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine tepki gösterenlere atıfta bulunarak, herkesin şehit anneleri gibi düşünerek, hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı her zaman aynı ölçüde tepki göstereceğini belirten Aksak, şöyle devam etti:

''Herkes bir yaşındaki çocuğu veya Bingöl'de çocuğunu korumak için canlı bombanın önüne kendisini atan ananın duygularını hepimiz hissetmemiz lazım. Ülkemizin her tarafı ayrı bir güzellikte. Diyarbakır'ı, İspir'i, İstanbul'u ayrı bir güzel. Güzel olmayanlar, bu ülke sınırları içerisinde huzursuzluk çıkartmak istemekte. Bu insanlar akıllarını başlarına toplasınlar. Vatanını, milletini, İstiklal Marşı'nı ve bayrağını seven insanlar tükürseler, bunları tükürükleriyle boğarlar. Geçen bayramda yaptığım konuşmada öldürülen, gebertilen PKK terör örgütü mensuplarına 'etkisiz hale getirilmedi' demedim diye BDP ve PKK sempatizanları bir sürü yaygara çıkardı, tehditler savurdu. Siz kimsiniz ki, sizden korkalım.''

Aksak, bayramda yaptığı konuşma nedeniyle kendisine yönelik tehditler savrulduğunu, bundan da korkmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Aynı gün o konuşmamda 'Ermeni dönmeleri' dediğim için birtakım köşe yazarları tepki gösteriyorlar. 'Size ne oluyor- Siz niye rahatsız oluyorsunuz-' Buradan şuna açıklık getirmek istiyorum. Bizim ülkemiz, içinde yaşayan, vergisini veren, vatandaşlık görevini yerine getiren Ermenilerle problemimiz yok. PKK'ya destek veren içerisinde yer alan bütün Ermenilere düşmanız. Benim yaptığım ırkçılık değil, benim yaptığım ülkeme karşı yapılan haksızlıklara karşı kendi tepkimi ortaya koymaktır. Bizler bu tepkileri her zaman ortaya koyacağız.''

Daha sonra İSPA-DER yöneticileri, festivale katkıda bulunanlara bölgenin fotoğraflarının yer aldığı tablolardan armağan etti.

Mahalli sanatçıların konser verdiği festivalde, vatandaşlar halay çekti.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, İstanbul Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İstanbul Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Emine Konuk

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA