Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü, 3 Firmayla 3 Milyon 820 Bin Liralı Proje Sözleşmesi İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, mandıra projeleri ve çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında faaliyet gösteren 3 ayrı firmayla 3 milyon 820 bin liralık proje sözleşmesi imzaladı.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Faruk Aydın, TKDK İl Koordinatörlüğü'nde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, destekleme kararı alınan 7 milyon 897 bin lira olan tarım desteğinin sektörde önemli canlılık oluşturacağını söyledi.

İmzalanan sözleşmelerin kent için önemli olduğunu ifade eden Aydın, ''Projenin toplam bedeli 7 milyon 897 bin lira. Bu paranın yüzde 50'si hibe olarak verilerek, tarım sektörüne 3 milyon 820 bin liralık destek sağlanacak. Projenin ileride Erzurum'a örnek olması açısından projeyi duyurmak istedik. İstedikten ve gayret edildikten sonra bunları gerçekleştirmek zor değil. Artık ülkemizde bizim için zor olduğunu düşündüğümüz birçok hususu aştık'' diye konuştu.

Aydın, 7'nci proje çağrı döneminin ilanına çıkıldığını anımsatarak, çağrı ilanının toplam bütçesinin 115 milyon 724 bin lira olduğunu söyledi.

Arş Gıda Tekstil Ticaret Sanayi Limited Şirketi temsilcisi Ersin Suma da projeyle günlük 20 ton süt üreteceklerini belirterek, istihdam oranını artıracaklarını ifade etti.

TKDK'nın tarıma verdiği desteklerin önemine değinen Suma, Avrupa Birliği standartlarında süt üretimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından TKDK ile firma temsilcileri arasında proje sözleşmesi imzalandı.

Muhabir: Gamze İspirli / Emine Konuk

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA