Kütahya Belediyesi Tarafından Düzenlenen ve 12'si Yurt Dışı, 78'i Yurt İçi 160 Firmanın Katılımı İle Gerçekleştirilen Fuar, Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Kütahya Belediyesi tarafından bu yıl 38'ncisi düzenlenen Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, Kütahya-Eskişehir karayolu 2. kilometresindeki Belediye Fuar alanındaki törenin açılış konuşmasında, fuarın Kütahya'ya sanatsal, ekonomik ve ilin tanıtımı açısından büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Toklu, fuarın 5 bin 80 metrekare kapalı alana, 70 bin metrekare açık alana kurulduğunu, 12 yurt dışı, 78 yurt içi ve 70 yerel olmak üzere toplam 160 firmanın katıldığını belirterek, ''Fuarımızda her akşam çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlçelerimizin tanıtımı yapılacak ve kentimizin sosyal hayatı renklenecek'' dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da, Kütahya'da açılan fuarın gerek il dışından gerek il içinden vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kütahya Fuarı'nın her yıl daha zengin ve daha gelişmekte olduğunu ifade eden Kavuncu, şunları kaydetti:

''Bu fuarın ekonomiye büyük katkı sağlayacağını eminim. Fuarlar, ticari yaşamın vazgeçilmezidir. Bugün gelişmiş ülkelerde ekonominin lokomotifi durumunda olan fuarlar, alıcıyı satıcıyla buluşturan önemli faaliyetler arasındadır. Bu noktada Kütahya'nın bir özelliği de el sanatları açısından sanatçı ruhuna sahip bir halka sahip olması. Bu açıdan da el sanatlarının daha iyi tanıtılması açısından bu fuarın büyük fırsat olduğunu düşünüyorum.''

Açılışa, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Haluk Saygı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarı, 9 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA