Kardemir’den 'hint Keneviri' Haberine Yalanlama

Karabük’te yayın yapan bir internet sitesi tarafından “Polisten Kardemir'e Hint Keneviri Baskın” başlıklı habere KARDEMİR’den yalanlama yapıldı.

KARDEMİR A.Ş Güvenlik Amiri Taşkın Yılmaz yaptığı açıklamada, KARDEMİR'e Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından herhangi bir baskın olmadığını ve böyle bir haberin tamamen uydurma ve hayal ürünü olduğunu söyledi.

Yılmaz, ortada herhangi bir emniyet baskını söz konusu değilken, KARDEMİR’de sanki kaçak hint keneviri üretimi yapılıyormuş gibi kamuoyuna takdim etmenin kime ne yarar sağlayacağına anlam veremediklerini belirterek, “ Son yıllardaki yatırımları ile 3 milyon ton üretimi hedefleyen, daha iki yıl önce bölgemizde bin'e yakın işsizimize iş ve aş kapısı olmuş, geleceğe güvenle bakan ve bölgemizin en büyük istihdam kapısı KARDEMİR'i hint keneviri üretimi yapan bir kuruluş gibi göstermek kime ve kimlere ne yarar sağlayacaktır, bunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Söz konusu yalan ve düzmece haberin Son bölümünde de “Konu ile ilgili henüz Emniyet Müdürlüğü ve KARDEMİR yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadılar" denilerek sanki Emniyet Müdürlüğünün ve KARDEMİR'in kamuoyundan bir şeyler sakladığı gibi bir intiba uyandırılmaya çalışılmıştır. KARDEMİR olarak biz böyle bir saçmalığı kamuoyu önünde yalanlıyor ve bu tur haberlerle kamuoyunun kafasını bulandırmaya çalışanları kınıyoruz. Karabük Valiliği veya Emniyet Müdürlüğünün de bu yalan haber karşısında duyarsız kalmayacaklarını umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA