Tgmp Diyarbakır 1. Bölge ve İç Denetim Müdürü Ay Açıklaması

Elazığ'da mikro kredi desteğinden faydalanan girişimci kadınlar, kermes açtı.

Elazığ Hükümet Konuğı karşısındaki park alanında kurulan kermeste, mikro krediden faydalanan girişimci kadınların aldıkları kredilerle ürettikleri el işi ürünler, yöresel giysi ve gıda ürünleri, süs eşyaları ile hediyelik eşyalar sergilendi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Diyarbakır 1. Bölge ve İç Denetim Müdürü Mehmet Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Elazığ valiliği ve İl Özel İdaresiyle beraber 2009 yılında bir protokol kapsamında mikro kredi uygulamasını başlattıklarını anımsattı.

Türkiye genelinde 66 ilde 88 mikro kredi şubesi açıldığını ve 62 bin kadına mikro kredi verdikleri belirten Ay, Elazığ'da 600 kadının mikro kredi alarak kendi işini kurduğunu ve kendi alanında işini geliştirdiğini kaydetti.

Bunun yanı sıra mikro sigorta uygulamasını da başlattıklarını dile getiren Ay, ''Mikro sigorta uygulaması kadınların bir güvencesi. İş yaparken Allah korusun başlarına herhangi bir bela musibet gelirse bunu karşılıyor. 10 bin liraya kadar bir teminat ödüyor. Aynı zamanda mikro sigortalı oluyor'' dedi.

Ay, artık bu ürünlerin kermesler yerine sadece kadınların iş yapabileceği çarşı veya pazarlarda satılması gerektiğine işaret ederek, bu yönde Valilik ve il özel idaresi ile istişare halinde olduklarını kaydetti.

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu da mikro kredinin en önemli tarafının küçük kredilerle faizsiz bir destekle insanlara iş alanı üretebilme ve iş yapabilme gücü vermesi olduğunu söyledi.

Nazifoğlu, 5 bayanın bir araya gelerek, İl Özel İdaresi binasında bulunan Mikro Kredi Vakfına başvurmak ve iş fikirlerini buradaki yetkililere açıklamak suretiyle mikro kredi başvurusunda bulunabileceklerini belirtti.

Kermesi düzenleyen kadınlardan Fatime Karataş ise 2009 yılında 700 lira kredi alarak işe başladığını ve 1 yıl sonra da 3 bin lira kredi aldığını belirtti.
Kaynak: AA