Muş’ta Kürtçe ve Türkçe Müzik Eşliğinde Asker Uğurlaması

Muş'ta asker adayları Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde birliklerine uğurlandı.

Muş’un Korkut ilçesindeki meydanda düzenlenen programa, askere gidecek gençler aileleri ile birlikte katıldı.

Asker adayları Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde halaylar çekti. Oğlunu askere gönderen baba Şehmus Aktaş, “Bütün askerlere başarılar diliyorum. Vatanımız sağ olsun, gönüllü olarak gönderiyorum, inşallah hayırlısı ile gider gelirler" dedi.

Aktaş, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal’a ilçede ilk kez böyle bir gece düzenlediği için teşekkür etti. Etkinliğe katılan TUSKON'a bağlı Muş Aktif Sanayi İş Adamları Derneği (MAKSAD) Başkanı Cemaleddin Çelik de "Askerlerin böyle gülerek, oynayarak halaylar eşliğinde birliklerine uğurlanması çok güzel bir duygu" dedi.

Çelik, “Biz burada askerlerimizi Kürtçe müzik eşliğinde Türk bayrağı altında halaylar çekerek askere gönderiyoruz, 25-30 kişiye yakın askerlerimizin hepsi de Kürt. Bunlar Anadolu'nun her bir köşesine dağılıp askerlik yapacak. Anadolu’da nasıl bir uğurlama yapılıyorsa Muş’un Korkut ilçesinde de aynısı yapılıyor. Ben bir esnaf başkanı olarak bunu belirtmek istiyorum, bugünlerde meydana gelen olayları batıdaki vatandaşlarımızın buradaki Kürt halkına mal etmesini istemiyoruz. Çünkü bu yapılan şeyler, tamamen 3-5 kişinin, şer odaklarının düzenlediği oyunlardır. İnşallah Kürt halkı da bu olaylara gelmeyecektir" diye konuştu.

Askere gidecek Halil Aksoy ise, "Biz burada vatani görevimizi yapmak için toplandık, biliyoruz bir buçuk sene bizi bekleyeceksiniz. Bu vatani görev herkesin boynunun borcu. Gidip yapıp dönüp geleceğiz" şeklinde konuştu.