Bahçeli Osmaniye'de Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24) ve Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın (24) baba ocağına giderek başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bahçeli Osmaniye'de Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve partililer ile birlikte Düziçi ilçesindeki Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller'in baba ocağına gelen Bahçeli burada baba Ejder, anne Eşe Çiller ve Düziçililere başsağlığı diledi.Terörün Türkiye Cumhuriyeti'nin acilen çözmesi gereken sorunlarının başında geldiğini belirten Bahçeli, "Biz MHP olarak hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu daima söyleye geldik. Bu sorunu destekleyenlerin desteğini keserek, iyi komşuluk ilişkileri kurarak, insanlarımızın yaşam düzeyini artırarak, kararlı ve etkili mücadelelerle çözeriz. Allah başka acılar göstermesin. Başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

Ziyareti sırasında şehit amcası Halil Çiller'in (44) Bahçeli’ye feryadı yürekleri burktu. Şehit amcası Çiller, “Şimdi bu olay olmadan 3-4 gün öncesinde, televizyonlarda, bu kişiler diyeyim BDP’li milletvekilleri ile bu ölüme vesile olan PKK sarmaş dolaş televizyonlarda gözüküyor. Ondan sonra da benim yeğenim, o Ahmet Türk ile ismini bilmediğim bayan milletvekilini korumaya gidiyor. Bunlara lütfen mecliste değinin efendim, elinizi öpeyim. Biz kimle savaşıyoruz. Yabancı bir ülkeyle mi savaşıyoruz da kendi çocuklarımız boş yere ölüyor.” diye konuştu.

Şehit askerin annesine de başsağlığı dileyen Devlet Bahçeli’ye acılı annenin sözleri ise göz yaşarttı. Acılı anne Eşe Çiller, “Televizyonda görüyorduk. Evimizde de gördük, evimizde de yaşıyoruz bu acıyı başkanım.” dedi.

Daha sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal için merkeze bağlı Çağşak köyüne geçen Bahçeli, burada şehidin mezarına toprak attı. Şehidin emanetlerini alan şehit babası Osman Topal, “Bir çocuğum daha var. Gerekirse onu da veririm. Gerekirse ben de giderim.” dedi.

Şehit ailesine baş sağlığı dileyen MHP lideri taziye ziyaretinden sonra belediye binasına geçti.Bu arada MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin Çağşak köyündeki şehidin mezarlığa defnedilmesi törenine yetişmesi ile Osmaniye il olduktan sonra ilk defa 4 milletvekili Osmaniye’de bir şehit töreninde bir araya geldi .