Mersin'de, CHP İl Başkanlığında Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

İçel'de CHP İl Başkanlığı'nda milletvekillerinin katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, il binası önünde gerçekleştirilen törende, AK Parti hükümetinin yürüttüğü politikaları eleştirdi.

Türkiye'de sosyal barışın tehdit altında olduğunu öne süren Seçer, ''Bugün Türkiye'de sosyal barışı tehdit eden, kardeş kavgasına çanak tutan, toplumu tahrik eden, birbirine düşüren bir hükümet var. Türkiye'de kanın, şiddetin, kardeş kavgasının durmasını isteyen biziz. Türkiye'de barış dilini kullanan biziz'' dedi.

CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk de, konuşmasında tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler ile terör olaylarına değinerek, bazı bakanların bu konudaki açıklamalarını eleştirdi.

CHP İçel Milletvekil Aytuğ Atıcı ise, kurultaydan sonra Türkiye'nin her tarafında ''CHP barış rüzgarı'' estiğinin söyledi.

Bu barış rüzgarını derhal yerel seçimlere kanalize etme zorunlulukları bulunduğuna işaret eden Atıcı, ''Birçok yer bunu kanalize etti, İçel'de de bunu görüyor ve bu güzelliğin devam etmesini istiyorum. Şu anda yapmamız gereken tek şey, derhal sokaklara inip, vatandaşın elini tutarak, onların gönlüne gidecek yolu bulmak. Bu da çok zor değil, gezdiğiniz zaman bunu görüyorsunuz. CHP'nin bir kredisi var. El uzattığı zaman halk bu eli tutuyor. Böyle bir şansımız var ve bunu iyi kullanacağız'' diye konuştu.

CHP İl Başkanı Faruk Akar'ın konuşmasının ardından, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA