Bosna Hersek Reis-ul Uleması Mustafa Ceriç, Ramazan Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Mustafa Ceriç, Ramazan Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Başkent Saraybosna ' da inşası yeni bitirilen Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi ' nde verilen resepsiyona , Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç , Reis - ul Ulema Yardımcısı hafız İsmet Spahiç , Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya , Bosna Hersek Parlamentosu ' nu oluşturan iki meclisten biri olan Temsilciler Meclisi ' nin Başkan Yardımcısı Denis Beçiroviç ile dini liderler ve çok sayıda resmi yetkili katıldı .

Reis - ul Ulema Ceriç , bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada , Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemine vurgu yaptı , Ramazan Bayramı ' nın da İslam dünyasının en önemli bayramlardın biri olduğunu söyledi .

Bu yıl Ramazan ayının , Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti ' nde yaşanan birkaç cami taşlanması olayı dışında , barış ve hoşgörü içerisinde geçtiğini ifade eden Ceriç , Ramazan ayında en güzel manzaralardan birinin de namaz saflarındaki gençler olduğunu belirtti .

Konuşmasında iftar sohbetlerine de değinen Ceriç , " Ramazan ayı boyunca ülke genelinde düzenlenen iftar sohbetlerimiz , bu ülkede barış içinde yaşanabildiğini gösteriyor . Saraybosna bu yüzden , ' Gelecek için beraber yaşamak ' adlı dini zirveye ev sahipliği yapacak . Gerçekleştirilecek zirve , Saraybosna ' nın işgali sonrasında en büyük dini ve siyasi olay olacak . Ayrıca bütün dini temsilcilerinin işbirliğiyle gerçekleştirilecek " diye konuştu .

Mustafa Ceriç , barışın sesinin her zaman duyulması gerektiğini , özellikle de Birinci Dünya Savaşı ' nın 100 ' üncü yıl dönümünde duyulması gerektiğini vurguladı .

Muhabir : İvana Despotoviç - Kemal Zorlak

Yayıncı : Serkan Fidan
Kaynak: AA