Derbent Mezarlığı'nın Yolları Düzenlendi

Niğde Belediyesi tarafından Derbent Mezarlığı'nın yollarının yeniden düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı açıklamada, vatandaşların kabir ziyaretini zorlaştıran engellerin ortadan kaldırıldığını, mezarlık içerisindeki toprak yolların kilitli parke ile döşendiğini ifade etti.

Yapılan çalışmalar kapsamında Derbent Mezarlığı'nda çevre duvarı ve yeni bir giriş kapısı daha oluşturulduğunu belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

''Geçmişimize saygı ve geçmişimizi unutmama adına şehir mezarlığında düzenleme çalışması yaptık. Derbent Mezarlığı'nda Niğde'de yaşayan tüm insanların mutlaka bir yakını vardır. Mezarlığın ana yolları ve tüm patika yollarında kilitli taş döşenmesi, çevre düzenlemesi ve giriş kapıları yenilenmesi çalışması yaptık. Yaklaşık 500 bin liralık harcamayla mezarlığı Son derece modern hale getirmiş olduk. Bunun yanı sıra başta Kesikbaş Türbesi olmak üzere Şeyh Bedrettin ve Esenbey Türbesi'nin çevre düzenlemesini de gerçekleştirdik.''

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA