Bakan Yıldız: BDP’lilerin Kendilerini Savunacak Bir Durumları Kalmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, teröristlerle buluşan BDP’li milletvekillerinin davranışlarının ibretlik olduğunu ifade ederek, “Terör örgütünün, özellikle resmi ve siyasi uzantısı olmaktan çekinmeyen partinin yaptığı ile ilgili net mesaj aldık.

Bakan Yıldız: BDP’lilerin Kendilerini Savunacak Bir Durumları Kalmadı
Gereken yapılacaktır ve terörle birlikte olan BDP’lilerin kendilerini savunacak bir durumları kalmadı.” dedi.

Bakan Taner Yıldız, milletvekilleri ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek yönetimi ve şehit aileleri, gazilerle sohbet eden Bakan Yıldız’dan, terör örgütünün uzantısı olan partinin milletvekillerine gereken dersin verilmesini istedi. Dernek 2. Başkanı Süleyman Özdemir, Şemdinli’de yaşananların şehit ailelerini üzdüğünü ve devletin bu olayla ilgili muhataplara gereken dersi vereceğine inandıklarını dile getirdi.Taner Yıldız, konuşmasının başında, şehit ailelerini ve gazilerin Ramazan bayramını kutladı. Yıldız, “Tamamen ülkemizin başında bulunan terör belasını def etmek için canını veren kardeşlerimiz, şehitlik mertebesine ulaştılar. Bunu çok rahatlıkla kullanabilirim, o kansızlar karşısında kendilerini ülke için feda ettiler. Kendilerini minnet ve şükranla anıyoruz.” diye konuştu.

BDP'li milletvekillerinin, teröristler ile buluşmasına değinen Bakan Yıldız, terör örgütünün özellikle resmi ve siyasi uzantısı olmaktan çekinmeyen partinin son buluşmasının çok ibret verici olduğunu ifade etti.

Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunu resmileştirmeyle alakalı bir ifade tarzıdır. Biz bu mesajı çok net olarak aldık. Kendilerini savunabilecek bir durumları kalmamıştır. Kendilerini ifade etme ile alakalı yanlış anlaşılmaya müsaade etmeyecek kadar fahiş bir hatadır. Böyle bir tavrı kesinlikle ama kesinlikle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Tabii ki bununla kalmayacaktır, gereği yapılacaktır.”Bakan Yıldız ve milletvekilleri, aynı binada bulunan Kıbrıs ve Kore gazilerinin üyesi olduğu derneği de ziyaret etti. Bakan Yıldız, burada gazilerle sohbet etti.