Rektör Prof. Dr. Kaplan, 123 Oyun 95'ini Alarak Seçimden Birinci Sırada Çıktı

Bartın Üniversitesi'nde rektör adayı belirleme seçimlerinde, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan 123 oyun 95'ini alarak birinci sırada yer aldı.

Üniversitenin konferans salonunda yapılan seçim sonucunda Rektör Kaplan 95 oy, Prof. Dr. Erol Kırdar 21 oy, Prof. Dr. Gültekin Çetiner 2 oy, Prof. Dr. Nedim Saraçoğlu, Prof. Dr. Murat Özbay ve Prof. Dr. Doğan Kaya 1'er oy aldı. Seçimde kullanılan oyların biri boş çıktı, biri de geçersiz sayıldı.

YÖK İnceleme Komisyonu ve YÖK Genel Kurul toplantısında yapılacak değerlendirme sonucunda üçe indirilecek adayların daha sonra 31 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanına sunulacağı bildirildi.

Rektör Kaplan, seçimin ardından yaptığı konuşmada, üniversitenin rektör adaylarını belirleme sürecinin bir aşamasının tamamlandığını söyledi.

Öğretim üyelerinin demokratik bir yükümlülüğü ve sorumluluğu yerine getirme noktasında arzulu olduklarını görmenin kendisini mutlu ettiğini anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

''Bu durum bir anlamda üniversitenin geleceğine sahip çıkmaktır. Seçimlerimiz, bilim adamlarına ve bilim adamlığına, üniversite mensuplarına yakışan bir olgunlukta tamamlandı. Bunlar gerçekten takdir edilecek, alkışlanacak hususlardır. Dolayısıyla biz gönül beraberliğimizi, birlikteliğimizi, daha çok iş yapma noktasındaki azmimizi asla kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemizde seçim sürecine katılan herkese teşekkür ediyor, sonuçların hayırlı olmasını diliyorum.''

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA